OVERMij, mijn stijl & het bedrijf

aline-bouma-3Over mijn stijl

Het allerbelangrijkste op een trouwdag is dat het bruidspaar, hun familie en vrienden een epische dag hebben. Daarom is 90% van mijn foto’s journalistiek (dus ongeposeerd) vastgelegd. Ik moet er niet aan denken om jullie lastig te vallen met poses terwijl jullie de bruidstaart aansnijden en een hap taart in elkaars mond proppen.

De fotosessie is een moment tijdens de vaak hectische dag waarop jullie even tijd voor elkaar hebben en ik jullie toekomstige herinneringen vast leg. Dat betekend dat ik jullie misschien een opdrachtje geef waarbij jullie iets in elkaars oor fluisteren of jullie vraag met elkaar te dansen, maar ik ben niet geïnteresseerd in het vastleggen van een geforceerde glimlach of het creëren van een oncomfortabele pose.

Ik zou heel erg graag jullie bruiloft in het buitenland of elopement fotograferen omdat ik verslaafd ben aan reizen (ik ben wel eens met mijn vader mee geweest op roadtrip om maar 2 uur in Engeland te kunnen zijn) maar het allerliefst ben ik op reis om twee awesome mensen te fotograferen op de mooiste plekken in de wereld. Ik bedoel een berglandschap in Oostenrijk, de Amalfi kust of een mooi kasteel in Engeland is hartstikke leuk maar het is niet half zo gaaf als wanneer er een verliefd en epic bruidspaar in dat landschap staat. Zijn dat het soort trouwfoto’s die je wilt? Laat het me weten!

Over het bedrijf

‘Wit’ heeft naast de Nederlandse betekenis ook een Engelse betekenis en kan bij benadering worden vertaald als ‘gevatheid’. Wit was de naam van een blog die ik vroeger schreef en ik koos voor de naam omdat het een woord is dat zowel voor Nederlandstaligen als Engelstaligen een uitspreekbaar en begrijpelijk woord is (in tegenstelling tot mijn naam, Renate van Dijk ;) ).

Ik sta er nooit alleen voor, ik heb een fantastische editor die mijn basis fotobewerking doet, ik werk nauw samen met een top album bedrijf waar Marcin en zijn team de mooiste fine art trouwalbums maken en ik werk met een poel van fotografie assistenten en tweede fotografen waar ik heel fijn mee samenwerk tijdens bruiloften. Dus vaak praten ik en mijn assistent over ‘ons‘ op de website of social media kanalen. Desalniettemin, hebben bruidsparen al hun contact met mij. Ik ben degene die jullie en de plannen voor jullie bruiloft leert kennen en ik ben degene die jullie bruiloft fotografeert.

Random feiten over mij

● Ik woon samen met mijn vriend Erik naast de duinen van Scheveningen. Ook ben ik vaak te vinden aan de oever van de Donau in Novi Sad en in de buurt van de oever van de Thames in London (Engeland).
● Ik ben veelal tenminste 1 keer per maand in het buitenland, maar ik neem altijd mijn eigen kussen mee.
● Ik ben een musical nerd (grote Stephen Sondheim fan over here! Maar minder fan van musicals met de diepte van een soepbord) en voor ik fotograaf werd werkte ik als dramaturg bij musicals en muziektheatervoorstellingen.
● Ik hou van rare kaartspelletjes als Weerwolven van Wakkerdam (m’n favoriet!) en Cards against Humanity.
● Ik vertel heel mijn leven al verhalen; Als kind tekende ik eens een avonturenboek vol met verhalen over twee beertjes, die ‘las’ ik voor aan mijn moeder voor ik ging slapen. Later studeerde ik Photographic Studies, Theaterwetenschappen en Musicologie maar ook Zang (jazz en musical aan Bath Spa University in Engeland) en Taal- & Cultuurstudies (Universiteit Utrecht).

Fotografie stijl van Renate van Dijk, de trouwfotograaf achter Wit Photography

.

● Ik ben vegetariër sinds m’n 9de. Maar ik ben niet direct een dierenliefhebber, ik vind het alleen een naar idee andere levende wezens te eten.
● Ik ben een anglofiel. Als m’n vriendje er niet was zou ik zsm verhuizen naar Bath, Cornwall of Kent (ooit woonde ik zelfs al in Bath, toen ik er jaren geleden musicalzang studeerde).
● Mijn lievelingsdrankje is Twinings English Breakfast thee (met melk uiteraard), hoewel ik af en toe een Pimm’s with lemonade of prosecco ook kan waarderen.
● The Sound of Music is al zo lang ik (of zelfs m’n ouders) me kan herinneren mijn lievelingsfilm. De redenen waarom zijn in de loop der tijd wel verandert maar kom op mensen: die film heeft alles! (een goed verhaal, legendarische en inventieve muziek, een Tweede Wereldoorlog verhaallijn, een happy end, epische landschappen en de beste zangeres ooit (jep, Von Trapp zingt ook fantastisch maar Christopher Plummer werd stiekem gedubd in alle liedjes).

Favorieten dingen Renate van Dijk, mistige bergen, Bath, Art Nouveau, Harry Potter, Ladureé macarons

.

● Ik kan Friends, How I met your mother, Harry Potter en Castle steeds opnieuw blijven kijken.
● Mijn paspoort zegt dat ik Nederlandse ben maar ik heb soms zo mijn twijfels; ik haat drop, kan niet fietsen, heb nog nooit wiet gerookt, ben nooit een socialist geweest, tulpen zijn waarschijnlijk mijn minst favoriete bloemen en haring eet ik al helemaal niet.
● Afgelopen oktober vroeg een Brits stel, dat tegenwoordig in Frankrijk woont, los van elkaar aan mij waar uit Amerika ik vandaan kom. Ik kan me haast niet voorstellen dat iemand op basis van mijn accent zou denken dat ik uit de USA kom maar het was misschien wel 1 van de mooiste complimenten die ik ooit heb gekregen.
● Waar ik het meest van hou: mijn vriend, mijn vader, mijn twee beste vrienden, reizen, musicals, kostuumdrama’s, detectives (zo lang ze niet te eng zijn, ik ben fan van Scandal, Rizzoli & Isles, Sherlock en Castle), bruiloften in het buitenland aka destination weddings, verse artisjokken, victoriaanse kassen, art nouveau, anemonen, protea en ranonkels, Agatha Christie, bergen omhuld met mist, écht goede macarons (zoals van Ladurée of Sugarlips), Noa Noa, Apple, live muziek, elk liedje door Postmodern Jukebox, swing jazz, ‘Don’t Stop Me Now’ van Queen, watermeloen, zonsondergangen, vegetarisch eten, libertarisme, eerlijkheid, vriendelijkheid en Harry Potter.

Trouwen in het buitenland fotograaf Renate van Dijk van Wit Photography aan het werk

.
Publicaties en andere yay momenten

Ik doe nooit mee aan fotowedstrijden, maar heb toch wat ‘fame to my name’ verworven: Internationale trouw website Zankyou Weddings noemde mij 1 van de 25 beste trouwfotografen, ik was genomineerd voor de VIVA400 Award 2016 in de ‘creatives’ categorie en het jaar er voor stond ik met slechts nog 3 ander genomineerden op de shortlist voor de ‘Creatieve ondernemer van het jaar’ Award. Ik fotografeer bruiloften sinds 2013 en ben full-time trouwfotograaf (af en toe fotografeer ik ook andere evenementen, theatervoorstellingen of een lifestyle sessie). Eerder fotografeerde ik bruiloften, editorials en evenementen in heel Europa, van IJsland tot aan Griekenland en van Europa’s hoogste hooggebergte (de Hardangervidda) in Noorwegen tot aan de Ourika Vallei in Marokko. Na verschillende aanvragen geef ik nu ook andere fotografen les om hen alles te leren over het fotografen van bruiloften in het buitenland. Mijn werk werd o.a. gepubliceerd in/op Zankyou weddings, hét Nederlandse bruidstijdschrift Bruid & Bruidegom Magazine, Engelse blog Rock My Wedding, Amerikaanse blog Wedding Chicks, de cover van Engaged’s Little Black BookStroom Magazine, publicaties door COC Nederland, LibelleNorwegian Wedding Magazine, publicaties op Verkeersbureaus, Nederland’s grootste trouw website ThePerfectWedding.nl, MSN.comWedspiration, Trouwplannen.nl, een billboard langs de N65 tussen Den Bosch en Tilburg, SBS6 ShownieuwsFly Away Bride, B.loved, Festival Brides, Dusty BlueBajan Wed, Plans & Presents, GirlsOfHonour.nl, TheWeddingBlog.be en glamour magazine Beau Monde.

 

gepubliceerd op Fly Away BrideGepubliceerd op B.loved blogGepubliceerd op Wedding ChicksGenomineerd voor VIVA400 AwardGepubliceerd op Zankyou Weddings

 

 

 

 

                   Photography.

European destination wedding Photography.

 
 
Portretfoto rechts boven: Aline Bouma