MENU

 

Alice & Alex’ Verhaal

‘The photos are AMAZING!!!!! Can’t thank you enough – we love them so so much
-Alice and Alex

 

De Britse Alice en Alex trouwde in de zomer maar desalniettemin woedde er op hun trouwdag een grote storm in Den Haag. Hun ceremonie vond plaats bij Het Spaanse Hof, een voormalig stadspaleis. Het was een enorm mooie bruiloft waarbij zelfs de grootste storm geen roet in het eten kon gooien! Naast het aparte weer, was het voor mij ook een speciale bruiloft omdat het voor mij, als destination fotograaf, bijna nooit voorkomt dat ik een bruiloft in mijn eigen stad Den Haag fotografeer. Meestal fotografeer ik bruiloften van Nederlanders, Britten en Amerikanen die in Frankrijk, Italië of een ander Zuid-Europees land trouwen.

 

Bride and groom prep

Alice bereide zich voor in boutique hotel Bergers B&B samen met haar 5 bridesmaids en haar moeder, en iedereen had er super veel zin in. De groep liep daarna de 2 minuten durende wandeling naar de de ceremonie. Alex maakte zich klaar bij Ibis Styles samen met zijn best man en groomsmen. De jongens reisde ook per voet naar de ceremonie maar dan vanaf de andere kant dan de bruid (om te voorkomen dat de 2 elkaar onderweg al zouden zien).

 

De ceremonie

De ceremonie was een typisch Nederlandse ceremonie, lang maar vol met grappige momenten en vond plaats in het voormalig stadspaleis Het Spaansche Hof in het centrum van Den Haag. Het historische gebouw was prachtig aangekleed door styliste Wendy van SBSN en floral designer Edénique. BABS en ceremonieel spreker Guusta had een geweldige ceremonie gecreëerd, zowel grappig als persoonlijk. Naast een trio van strijkers zong 1 van de gasten ook nog een prachtige uitvoering van Lloyd Webber’s Piu Jesu. Na de ceremonie volgende een typisch Engelse bruiloft traditie van ‘drinks and canapés’ (wat Nederlanders oneerbiedig een borrel of een receptie zouden noemen), welke werd gehouden in de tuin van Het Spaansche Hof.

 

 

De Britse receptie

In Nederland wordt een borrelmoment van een bruiloft (waarin het bruidspaar veelal gefeliciteerd wordt) al snel receptie genoemd. In de Britse en Amerikaanse trouwtraditie wordt met ‘the reception’ echter iets anders bedoeld. Namelijk alles na de ceremonie, oftewel ook het dinner en het dansfeest zijn onderdeel van ‘the reception’. Het originele plan was om na de canapés bij Het Spaanse Hof te vertrekken naar Naturel Beachclub in Scheveningen. Ze hadden gekozen voor deze trouwlocatie vanwege het licht interieur en het heerlijke eten. Het zou een strandbruiloft worden, wat fantastisch zou zijn geweest. Ik hou van de ontspannen sfeer op strandbruiloften. Maar slechts een paar dagen voor hun bruiloft voorspelde de weersvoorspelling zo’n zware storm dat het originele plan te spannend zou zijn geweest. Voor het eerst in 10 jaar werd een bruiloft op hun locatie verplaats naar een andere plek, maar het team kreeg het voor elkaar en de receptie werd verplaatst naar Xiringuito. Ook dit is een beach club maar omdat deze direct tegen de boulevard is aangebouwd, is ze veel meer beschermd tegen te wind.
Het dinner was een heerlijk buffet. En de eerste dans was een indrukwekkende choreografie. De avond eindigde met een heerlijk feest dat mogelijk werd gemaakt door mijn favoriete wedding band The Big Swingers.

Mijn favoriete moment van de dag was de 10 minuten durende shoot die we deden in de storm op het strand, omdat dat voor de mooiste plaatjes zorgde. Het licht tijdens zonsondergang is altijd op m’n mooist maar nu was het nog beter omdat het ook nog eens werd gefilterd door het waaiende zand. Deze bruiloft had ook nog enorm mooie bruidsmeisjes jurken, echt de mooiste bruidsmeisjes jurkjes die ik ooit heb ben tegengekomen op een bruiloft!

 

 

 

Trouwen in het buitenland fotograaf in Den Haag

De bruiloft van Alice en Alex was zo’n heerlijke dag en het was fantastisch om er bij te mogen zijn. Scroll naar beneden om hun luxe, pastelkleurige, bruiloft in het buitenland in Den Haag te zien!

Ben jij op zoek naar een gezellige fine art fotograaf voor jullie elopement of bruiloft in het buitenland in Den Haag, Scheveningen of op een ander plek in Europa, neem nu contact op en check of ik beschikbaar ben op jullie trouwdag! Ik kan niet wachten om jullie trouwplannen te horen!

 

Leveranciers
 .
Styling & Planning: SBSN
.
Haar & Make-up: The Beautiful Bride Company
.
Getting ready locatie bride: Bij Bergers B&B
.
Getting ready locatie bruidegom: Accor Hotel Ibis
.
Bloem Design: Edénique Floral Design
.
Bruidstaart & Sweet Table: Sprinkles Bakery
.
Band: The Big Swingers
.
Video: Wit Photography
.
Ceremonie Locatie + Canapés: Het Spaansche Hof
.
Stationery & Signage: Studio Spruijt x SBSN
.
Ambtenaar burgerlijke stand: Guusta Veldman
.
Dinner Catering: Naturel Beachclub
.
Receptie Locatie: Xiringuito
.
DJ: delaSarge
.
Locatie: Scheveningen and The Hague, The Netherlands
.
Gefotografeerd doorRenate en Michelle

 

Klik op een foto om in te zoomen of om de foto’s te bekijken als automatische slideshow:

Denk je er over om mij in te huren voor je bruiloft in Italië, Frankrijk, Spanje, Engeland of ergens anders in Europa? Bel of mail me om te checken of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum. Ik wordt altijd blij van het lezen over de plannen die jullie hebben voor je bruiloft!

Bride and groom kissing their first kiss in Amsterdam
"Moeilijk om favorieten te kiezen, dat zijn ze allemaal!"

Heleen & Siemen

“Wow Wow Wow wat een prachtige foto’s!!! Dank!! Wat een prachtige foto's!! Zo aan het nagenieten!!! We blijven maar kijken. Moeilijk om favorieten te kiezen, dat zijn ze allemaal!”

01
05
"Echt super mooi!!!!"

Sonja & Johan

"Echt super mooi!!!! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻💕💫✨💫✨💫✨ ZO leuk om terug te mogen zien en zoooooo mooi! Echt heel blij mee 🙏🏻😍"

02
05
"Heeeeel erg blij dat we voor jou gekozen hebben!"

Floris & Berit over hun bruiloft in Italië

“WAUW, wat zijn ze MOOI!!!!! We zijn er helemaal verliefd op!! […] Heeeeel erg blij dat we voor jou gekozen hebben!
Je bent niet alleen goed in je werk maar ook nog eens super gezellig om bij je te hebben op je trouwdag/weekend!”

03
05
Trouwfotograaf in Italië, Griekenland en Oostenrijk - Contact Wit Photography-3
“Wauw wat een mooie foto's"

Joyce & Harm over hun bruiloft in Oostenrijk

“Wauw wat een mooie foto's, moet elke keer wennen aan dat wij dat echt zijn. Vond het leuk je te leren kennen en super bedankt dat je er wilde zijn!!“

04
05
Confetti tijdens een trouwerij in Italië, gefotografeerd door een gespecialiseerd bruidsfotograaf
“Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de fijne manier van foto’s maken"

Lara & Tommie over hun buitenlandse bruiloft in Italië

“Wij willen jullie ontzettend bedanken voor de fijne manier van foto’s maken en helpen voor en tijdens de bruiloft. We vonden het supergezellig dat jullie erbij waren en zo makkelijk in het gezelschap opgingen. De foto’s zorgen ervoor dat we weer even helemaal terug zijn in Italië op die mooie dag!”

05
05
CLOSE