MENU

Trouwfotograaf Parijs

Confetti van rozenblaadjes tijdens een Parijse bruiloft bij het Ritz Hotel

Een stel poseert bij het Louvre museum in Parijs

 

Trouwfotografie Parijs

Ben jij op zoek bent naar een Nederlandstalige trouwfotograaf in Parijs? Droom jij van een luxe bruiloft in Parijs? s’Ochtends je bruidsjurk (of jumpsuit, trouwpak of wat je epische outfit dan ook wordt) aantrekken in een suite van een beroemd hotel als de Ritz of het Shangri-La, terwijl je uitzicht hebt op de Eiffeltoren? Of wil je de drukte van de stad ontvluchten en kies je ervoor te trouwen op een kasteel net buiten Parijs, omdat je wel een bruidsstoot in de stad van de liefde wilt? Of misschien wil je met zijn tweetjes jullie bruiloft vieren en kiezen jullie ervoor om geen of heel weinig gasten mee te nemen en is een elopement voor jullie de perfecte manier om trouwen te combineren met een huwelijksreis.

Ik ben Renate van Dijk en ik ben trouwfotograaf en oprichter van Wit Photography. Ik ben gespecialiseerd in buitenlandse bruiloften in Europa en ben gevestigd in Den Haag en Londen, maar fotografeer de meeste van mijn bruiloften in Frankrijk. Ik fotografeerde bruiloften in heel Europa, inmiddels in 17 verschillende landen en ben dol op bruiloften in het buitenland. Neem een kijkje in mijn trouwfotografie portfolio en ontdek waar ik i.v.m. deze passie al allemaal heen ben gereisd. Ik zou heel erg graag jullie bruiloft in Parijs fotograferen omdat ik verslaafd ben aan reizen (ik ben wel eens met mijn vader mee geweest op roadtrip om maar 2 uur in Engeland te kunnen zijn) maar het allerliefst ben ik op reis om twee awesome mensen te fotograferen op de mooiste plekken in de wereld. Bekijk hier de meest recente bruiloft die ik fotografeerde in Parijs.

Naast veel bruiloften in Frankrijk, fotografeer ik ook regelmatig love shoots in Parijs. Bijvoorbeeld omdat ze verloofd zijn of omdat ze op vakantie zijn en hun tijd samen in Parijs vastgelegd willen hebben. De zandsteen gebouwen en Art Nouveau architectuur vormen een perfecte achtergrond voor romantische foto’s.

Een lopend bruidspaar tijdens hun bruiloft in Parijs, gefotografeerd door een trouwfotograaf in Parijs
Een man en vrouw bij het Louvre gefotografeerd door een trouwfotograaf in Parijs

 

FAQ over trouwen in Parijs: Veelgestelde vragen

– Kun je als Nederlander voor de wet trouwen in Parijs?

Om in Frankrijk voor de wet te kunnen trouwen moet 1 van de 2 partners voldoen aan 1 van de volgende voorwaarden:
-in Frankrijk zijn geboren
-een Frans paspoort hebben
-in Frankrijk wonen
-in Frankrijk werken

Meer informatie over trouwen voor de wet in Frankrijk vind je hier. Voor de wet trouwen in Frankrijk is desalniettemin minder romantisch dan het lijkt. Veelal vind dit plaats in het kantoor van de burgemeester. Waarbij er lange teksten over (weinig moderne) waarden en normen, uiteraard in het Frans, worden uitgesproken. Voor de meeste Nederlandse bruidsparen is dit niet de meest aantrekkelijke optie en daarom kiezen Nederlandse bruidsparen voor een ceremoniële bruiloft wanneer ze trouwen in Frankrijk. Zo kan de huwelijksvoltrekking volledig in de taal of talen van de gasten plaatsvinden en kan de plaats en aankleding volledig naar wens van het bruidspaar worden ingericht.

____

– Wat zijn de mooiste plekjes voor trouwfoto’s in Parijs?

1.Het Louvre Museum. Naast de beroemde glazen pyramide, vind je er mooie zandstenen bogen en overdekte gallerijen. Op loopafstand vind je bovendien de mooie oevers van de Seine en…
2.De Tuin van de Tuilerieën. Dit klinkt misschien niet direct in de oren maar als je het ziet dan begrijp je meteen warm de tuin in dit lijstje hoort.
3.Trocadéro. Dit is de plek waar alle iconische trap foto’s met de Eiffeltoren groot op de achtergrond, worden gemaakt. Het is ook dicht bij de carroussel en een aantal mooie Parijse café’s. Het is er wel erg druk. Daarom raad ik aan om hier foto’s te maken tijdens zonsopgang.

Er zijn een heleboel prachtige plekken om trouwfoto’s te maken in Parijs, dus het is onmogelijk ze hier allemaal te noemen. Maar dit zijn de 3 populairste plekjes.

____

– Wat zijn de beste trouwlocaties in Parijs?

Parijs is 1 van de populairste plekken om te trouwen en kent dan ook heel veel trouwlocaties. Luxe hotels (als The Ritz, Shangri-La en Hôtel de Crillon), kastelen, landhuizen of chique appartementen zijn allemaal opties voor een bruiloft. Een rijtje met trouwlocaties in Parijs vind je hier.

Trouwen in Parijs

Nu je en klein beetje over mij weet, hoor ik graag meer over jou! Ik hoor graag al jou plannen en ideeën voor jullie bruiloft of elopement. Vul dit email formulier in of email me jullie verhaal in je eigen woorden naar info@wit-photography.com zodat ik kan checken of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum en kan zien of ik en mijn fotografie bij jullie zouden passen. Wanneer je het formulier invult en me wat vertelt over jullie plannen dan mail of bel ik jullie zsm terug (in elk geval binnen 48 uur) om jullie plannen voor jullie bruiloft in Parijs te bespreken.

Trouwfotograaf in Parijs
CLOSE